Weerstation Den Bosch
Goede morgen, welkom op de website van Weerstation Den-Bosch Woensdag 14 November 2018 09:29:59
Seizoensverwachting

Seizoensverwachting 2017


MAART

De eerste 2 weken van maart verlopen meest koud en (licht) wisselvallig.Geleidelijk knapt het weer op.De middagtemperaturen gaan richting de 20 graden en er is behoorlijk wat ruimte voor de zon.Neerslag rond of onder normaal.

Geplaatst op 13 Februari 2017 om 16:03 uur


April

April doet wat hij wil.Het lijkt een wisselvallige maand te worden zowel met de temperatuur als de neerslag.Warme en koudere fases wisselen elkaar af en tijdens een koudere fase zou er nog wel eens winterse neerslag kunnen vallen.Neerslag ligt boven normaal.

Geplaatst op 13 Februari 2017 om 16:03 uur


Mei

Het eerste gedeelte van mei is het wisselvallig voorjaarsweer maar niet al te koud.De tweede helft van de maand wordt het droger met meer zon en middagtemperaturen die oplopen naar ruim 20 graden.Neerslag ligt rond normaal.

Geplaatst op 13 Februari 2017 om 16:03 uur


Juni

De maand juni wordt een vrij warme maand maar wel wisselvallig met regelmatig regen.Deze maand verloopt te nat.

Geplaatst op 13 Februari 2017 om 16:03 uur


Juli

Juli wordt de beste maand van de zomer.De zon draait overuren en het is zomers warm.Deze maand verloopt te droog.


Geplaatst op 13 Februari 2017 om 16:03 uur


Augustus

Augustus lijkt een vrij warme maand te worden maar wel regelmatig met regen en onweersbuien.Temperatuur en neerslag rond normaal.


Geplaatst op 26-03-2017September


De eerste dagen van september is het nog vrij warm.In de loop van de maand neemt de onstabiliteit flink toe en lijkt het meer herfst dan zomer.Temperatuur en neerslag rond normaal.


Geplaatst op 26-03-2017


Oktober


Oktober wordt over het algemeen een vriendelijke maand.Er zijn flinke perioden met zon en de neerslag ligt onder normaal.De temperatuur ligt enkele graden boven normaal.


Geplaatst op 26-03-2017November


November begint met vriendelijk weer en de temperatuur ligt boven normaal.In de loop van de maand neemt de wisselvalligheid toe en levert het kwik wat in.Temperatuur en neerslag rond of iets boven normaal.


Geplaatst op 26-03-2017December


De maand december brengt de eerste 2 weken over het algemeen vriendelijk weer.In de tweede helft van de maand lijkt het flink koud te worden en het zou mooi zijn als het een witte Kerst mee brengt.Wie weet staan we eind van de maand op de schaats.Neerslag onder normaal.Temperatuur rond of iets onder normaal.


Geplaatst op 26-03-2017Seizoensverwachting 2016

Maart

De maand Maart roert zijn staart.Begin maart is het wisselvallig en vallen er winterse buien.Vanaf de 10de wordt het tijdelijk zachter en droger met meer zon en mogen we even van de lente proeven.Na 17 maart opnieuw kouder,wisselvalliger en winterse buien.Na 25 maart opnieuw zachter weer maar wel licht wisselvallig.


April

De maand April zal het beter doen dan in 2015.Over het algemeen wordt het mooi weer en het kwik ligt enkele graden boven normaal.Na 16 april wordt het wisselvalliger en levert het kwik wat in.


Mei

Ook in de maand Mei ligt het kwik op een aangenaam niveau al is er wel meer kans op regen.


JUNI

De eerste 2 weken van juni lijken wisselvallig te verlopen en het kwik ligt rond of iets onder normaal.De tweede helft van juni verloopt droger en het wordt prima weer


JULI

Wordt de beste maand van de zomer.De maand lijkt droger te verlopen en vooral later in de maand wordt het warmer en is er een kans op een hittegolf.


Augustus geplaatst op 15-04-2016

Over het algemeen een prima zomermaand met aangename temperaturen.De neerslag ligt onder normaal.September geplaatst op 15-04-2016

Waarschijnlijk wat het zomerweer betreft wordt het een topmaand.Het kwik ligt enkele graden boven normaal en er valt weinig regen.


Oktober (Geplaatst op 09-09-2016)

De maand oktober wordt kouder dan we gewend zijn van deze maand.Er is zelfs kans op lichte vorst in de nacht.Over het algemeen is het wel een vriendelijke maand met flink wat zonneschijn en de neerslag ligt onder normaalNovember (Geplaatst op 09-09-2016)

Koudere en warmere fases wisselen elkaar af.Ik verwacht dat we in de ochtend een paar keer de ruiten van de auto moeten krabben.De neerslag ligt rond of boven normaal voor deze maand.De temperatuur ligt onder normaal.


December (Geplaatst op 09-09-2016)

De maand december wordt een stuk kouder dan voorgaande jaren.Vooral de eerste 2 misschien 3 weken is er veel kans op vorst en mogelijk dat er wel ergens geschaatst kan worden in nederland.Later in de maand draait de wind naar het zuidwesten wordt het minder koud en wordt het wisselvallig.Er is zelfs kans op een zuidwester storm.De temperatuur ligt onder normaal.


Of het allemaal klopt dat kunnen we pas achteraf vertellen.

.